Gost prve aprilske oddaje Na piedestal je bil producent elektronske glasbe Jernej Marušič z novim projektom Pavemental in ploščo ”Streeteepy”.
Jernej Marušic je veteran slovenske elektronske scene, ki producira in izdaja glasbo že od poznih devetdesetih. Najbolj znan je pod psevdonimom Octex. Z imenom Octex je posnel veliko odmevnega materiala, med drugim štiri albume, vpete v polje eksperimentalnega, dubovskega techna in soundscapeov.
Z novim projektom Pavemental, v sklopu katerega predstavlja svojo lastno interpretacijo sveta hiphop beatov, se je vrnil k založbi rx:tx. V dveh različicah: vinilni in digitalni je izdal Streeteepy. Uradna promocija EP-ja Streeteepy z nastopom bo na dogodku, ki ga organizira založba rx:tx – 10 . aprila ob 23-ih v ljubljanski Gala Hali.

Gost prve aprilske oddaje Na piedestal je bil producent elektronske glasbe Jernej Marušič z novim projektom Pavemental in ploščo ”Streeteepy”.

Jernej Marušic je veteran slovenske elektronske scene, ki producira in izdaja glasbo že od poznih devetdesetih. Najbolj znan je pod psevdonimom Octex.  Z imenom Octex je posnel veliko odmevnega materiala, med drugim štiri albume, vpete v polje eksperimentalnega, dubovskega techna in soundscapeov. Poleg  albumov: Idei Lahesna (Tehnika, 2002), Variations (rx:tx, 2005), Every Sound Tells a Story (rx:tx, 2009) in Dead Center of Nowhere (Entropy Records, 2012) so bile njegove avtorske skladbe objavljene tudi na številnih domačih in tujih kompilacijah. Nastopal je na domačih in tujih prizoriščih. Med njimi so npr. nastopi na festivalih: Futuresonic v Manchestru, ARS Electronica v Linzu…

K založbi rx:tx se je vrnil z novim projektom Pavemental, v sklopu katerega predstavlja svojo lastno interpretacijo sveta hiphop beatov. S tem se je spogledoval že v preteklosti, a še nikoli tako neposredno. No Comply – prvo skladbo  pod imenom Pavemental je objavil na kompilaciji založbe rx:tx z naslovom Sampler 2011. Februarja letos je na nastopu na festivalu Ment Ljubljana predstavil glasbo projekta Pavemental.

Streeteepy je izšel 16. marca v dveh različicah: vinilni in  digitalni. Odseva igrivi tok skaterskih trikov, čez katerega odmevajo prostorski mestni akordi. Večplastno in konkretno.

Promocija EP-ja Streeteepy z nastopom bo na dogodku, ki ga organizira založba rx:tx – 10 . aprila ob 23-ih v ljubljanski Gala Hali.

Pred tem pa je producent elektronske glasbe Jernej Marušič novi projekt Pavemental predstavil v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele