"Najlepši spomin je, ko ti uspe dober polet in gledaš v daljavo in sploh ne vidiš konca slovenskih zastav."

Sezona, ki bo v večnem spominu ostala ne samo Petru Prevcu ampak tudi vam. Sezona 2014/15 je bila napeta kot struna do zadnjega skoka, ki pa žal ni prinesel tretjega velikega kristalnega globusa v poletih za Slovenijo.

Je (le) malega za skupno zmago v seštevku poletov. Peter Prevc je v prvem delu pogovora z Boštjanom Reberšakom obudil spomine na pravkar končano Planico. “Najlepši spomin je, ko ti uspe dober polet, potem pa se voziš v iztek in gledaš v daljavo in sploh ne vidiš konca slovenskih zastav.”

“V Planici se počasi gradi vrhunski center, tudi jaz pa iz sezone v sezono postajam boljši in boljši.”

Drugi del pogovora je razkril nekaj bolj osebnih stvari Petra Prevca, izvedeli pa ste lahko tudi, zakaj ni ekstremist na dirkalnih stezah tako kot reprezentančna kolega Robi Kranjec in Jurij Tepeš. Kot pravi najstarejši izmed dinastije Prevc, je bil Vikersund najboljša in hkrati najkrajša šola v minuli sezoni – od popolnega skoka do podpovprečnih v vsega 24 urah.

“Sprejeti poraz je težko, najdeš 17 izgovorov. Ko se glava začne ohlajati, se začneš učiti kako boš to naslednjič preprečil.”

Najbolj zagreta članica družine Prevc, kar se tiče udejstvovanja na skakalnih treningih, je najmlajša, Nika. “Doma smo družina, kjer ima vsak svoje obveznosti. Pogovorov o skokih skoraj ni. Za to je “kriva” mama.” 

Boštjan Reberšak, Luka Dolar