A Place To Bury Strangers, The Pop Group

foto: Chiara Meattelli / Dominic Lee

Glasbena oddaja Drugi val, ki je na sporedu vsako nedeljo med 22.30 in polnočjo na Valu 202, tokrat v prvem delu prinaša pregled aktualnih izdaj domačih izvajalcev po izboru Igorja Vidmarja, ki opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja.

V drugi tretjini oddaje predstavljamo svežo ploščo Transfixiation newyorških hrupnežev A Place To Bury Strangers, ki ne odstopajo od zlitja psihedelije in našpičene garaže. Za nameček poslušamo še zadnjo ploščo islandskih psihedelikov Singapore Sling pred njihovim skorajšnjim koncertom pri nas.

V tretjem delu tokrat nova glasba dveh največjih britanskih bendov t.i. alter-funka. The Pop Group so se po treh desetletjih ponovno zbrali takorekoč v izvirni zasedbi in nedavno objavili album Citizen Zombie. Od izvirne zasedbe Gang Of Four pa je ostal le še kitarist Andy Gill in za album What Happens Next je povabil k sodelovanju več pevcev in pevko Alison Mosshart iz The Kills. Sklepne minute pripadejo skupnemu koncertnemu posnetku švedskega tria The Thing in Thurstona Moorea.