Ime tedna

"Teatra ne delam zato, ker bi mislil, da lahko z njim odrešim svet"

"Dnevi pred premiero so bili intenzvni, intimni, sedaj mi manjka ustvarjanje, druženje, pogon."

LORENCI
Jernej Lorenci
foto: MMC

Ime tega tedna je postal Jernej Lorenci, režiser, ki s predstavo Iliada ni le združil SNG Dramo Ljubljana, Mestno gledališče ljubljansko in Cankarjev dom, temveč zaradi svojevrstne umetniške sugestivnosti, z njo tudi presegel oznako gledališkega dogodka. Občutki po premieri so mešani, a saj uspešno premiero tako zaznamuje kombinacija veselja in žalosti. Lorenci zdaj predvsem pogreša dinamiko, ki je zaznamovala tedne pred premiero Iliade.

Med kandidati sta bila še:

Ivan Marin, dirigent, ki je svoje življenje posvetil glasbenemu ustvarjanju, vzgoji in izobraževanju. Je prejemnik zlate plakete Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za življenjsko delo na področju glasbenih dejavnosti.

Danica Purg, direktorica in dekanja Poslovne šole Bled, ustanove, ki se pod njenim vodstvom lahko enakovredno postavlja ob bok vrhunskim poslovnim šolam. Združenje Manager ji je podelilo priznanje za življenjsko delo na področju managementa.

_______________

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.