Elvis Jackson kmalu na pohodu z novo ploščo

Žiga Rustja pa predstavlja svojo perspektivo

Elvis Jackson
foto: Elvis Jackson, Projekt R.E.M. (foto: Alan Orlič)

Posebno posvetilo Expressu pričakujemo ob koncu februarja, ko bodo novi album izdali ajdovski nabriti rockerji Elvis Jackson. Ob izidu najnovejšega singla Any place to go, smo se pogovorili z njihovim vedno živahnim in zgovornim pevcem Davidom Kovšco-Budo.

“Sedemnajst let smo potrebovali za to, da smo naredili dve različni stvari. EP iz prejšnjega leta je bil “radio friendly”, album, ki prihaja pa bo “radio unfriendly”.

V oddaji  smo bili tudi v družbi istrske jazz intepretatorke Tamare Obrovac, ki bo ta torek in ob izidu njenega devetega albuma Ulika Revival, s spremljevalnim kvartetom nastopila v klubu Cankarjevega doma.

Expressovo družbo smo oplemenitili še s pogovorom z mladim pevcem s slovenske obale Žigo Rustjo. V začetku decembra je promoviral prvenec Z moje perspektive.

Svojo glasbeno avanturo povzema Žiga:

“Nisem razmišljal o slavi. Želel pa sem, da bi bil nekoč nekomu to, kar so bili meni moji heroji. To je recimo Drago Mislej Mef. Poklonil sem mu izvod prvenca, v posvetilu pa sem napisal, da jo podarjam njemu Dragu, od katerega sem se veliko naučil.”