Ime leta

V živo: Ime leta 2014

Prenos razglasitve iz Kina Šiška

Ime leta je del akcije Ime tedna, v okviru katere poslušalci Vala 202 vsak ponedeljek, vse leto glasujejo za ime tedna, nato pa vsako zadnjo soboto v mesecu še za Ime meseca. Tako bomo kmalu izglasovali dvanajst finalistov – ti pa bodo zdaj odločili, kdo med njimi si zasluži naziv Ime leta 2014.

Ime leta razglasimo 18. decembra ob 18. uri v Kinu Šiška in na Valu 202!

Voditelja: Miha Šalehar in Anja Hlača Ferjančič

Muzika: Čedahuči

#tweetmeet

Akcija Ime tedna je del humanitarnega projekta BotrstvoTako bomo še naprej pomagali iskati nove botre za socialno ogrožene, izključene, prikrajšane in pomoči potrebne otroke, ki s poslušalci in donatorji vse leto zlagajo delčke mozaika dobre in humanitarne zgodbe.

Imena mesecev:

Januar: Maks Lenart Černelč

Maksova risba za 23. januar 2014

Maks Lenart Černelč je osnovnošolec, avtor  zmagovalne risbe  natečaja Doodle for Google “Pravljična dežela Slovenija”. Risba je krasila vstopno stran slovenskega Googla.

 

 

Februar: Gašper Rupnik – Gušter

Krizni center Postojna

Izbrali ste vse tabornike in prostovoljce iz Postojne, ki so med ujmo ustanovili krizni center. V skrajnih razmerah so oskrbeli Postojnčane s toplimi obroki in jim ponudili ogrevan prostor.

 

Marec: Mojca Senčar

Foto: Mojca SenčarMojca Senčar je predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku Europa Donna, prejemnica državne medalje za hrabrost,  borka proti raku dojk in za zavedanje o pomenu ohranjanja zdravja.

 

 

April: Maša Tkavc

Maša Tkavc

Maša Tkavc iz Centra Janeza Levca je pobudnica izdaje posebnih kartic za osebe z avtizmom in Aspergerjevim sindromom, ki so jim v pomoč, ko v trenutku stiske sami ne morejo pojasniti težav na področju avtizma.

 

Maj: Blaž Trotovšek

UKC, Foto: BoboBlaž Trotovšek je kirurg in vodja endoskopske dejavnosti v UKC Ljubljana, ki je skupaj z ekipo 13-ih strokovnjakov  v več kot 12-urnem zapletenem posegu izvedel prvo hkratno presaditev ledvic in jeter pri nas.

 

 

Junij: Ivan Kramberger

Ivan Kramberger

Ivan Krambereger je eden od nagrajencev izbora Naj prostovoljec 2013 in eden najbolj aktivnih prostovoljcev, saj je lani več kot 2000 ur namenil številnim prostovoljskim projektom.

 

Julij: Meho Jusufagić

Meho JusufagićMeho Jusufagić je Jeseničan, ki je, ko so mimoidoči le nemo opazovali, tvegal svoje življenje in posredoval ob družinskem nasilju. Obvladal je napadalca, ki je pretepal in z nožem večkrat zabodel partnerico, pri tem pa tudi sam dobil sunek z nožem v trebuh.

 

Avgust: Zoran Kačičnik

ŠoumZoran Kačičnik je eden od pobudnikov in udeleženec vseh 16. Študentskih delovnih brigad študentske organizacije Univerze v Mariboru. Letos so odpravljali  posledice žledoloma na območju Čepovana in Lokovca.

 

September: Jakob Šušterič

Jakob ŠušteričJakob Šušterič iz podjetja MESI se je z ekipo sodelavcev na prestižnem tekmovanju XPRIZE v ZDA predstavil z medicinsko napravo za odkrivanje bolezni za domačo uporabo.

 

 

 Oktober: Janez Škrabec

Janez Škrabec

Janez Škrabec, direktor Rika, je skupaj z enim najbolj znanih industrijskih oblikovalcev sveta Philippom Starckom ustvaril novo linijo montažnih domov pod imenom P.A.T.H.

 

November: Tone Čelič

10805053_10153369206479937_1224374639_nTone Čelič je mladenič, ki se je sredi novembra, po tem ko je slišal obupane klice na pomoč, brez razmišljanja pognal v hladno vodo in iz potapljajočega se vozila rešil voznico.

 

 

 December: Igor Akrapovič

photo_285931_20110905_4Igor Akrapovič, podjetnik, ki svetovne motoristične javnosti ne navdušuje le z visokozmogljivimi izpuhi. Zdaj se je predstavil še s promocijskim motociklom Full Moon in požel pohvale strokovnjakov ter celotne ekipe BBC-jeve avtomobilistične oddaje Top Gear.