Nadya Bychkova in Miha Vodičar

V Rigi sta pometla z vso plesno konkurenco

Nadya Bychkova in Miha Vodičar
foto: MMC/Sandi Fišer

Nadya Bychkova in Miha Vodičar sta uspešna slovenska plesalca, ki sta v najzahtevnejši disciplini športnega plesa – kombinaciji 10 plesov – na tekmovanju v latvijski prestolnici Riga pometla sta prav z vso konkurenco ter osvojila naslov svetovnih prvakov. S tem so se jima izpolnile dolgoletne sanje, poplačan pa je bil tudi trud vseh zahtevnih treningov.

V plesu kot aktivna tekmovalca nastopata že več kot 18 let, naslov evropskega in svetovnega prvaka med pari v plesni kombinaciji pa sta resno naskakovala že pretekla leta. Do samega vrha jima je vedno nekoliko zmanjkalo. Tokrat pa sta v najzahtevnejši disciplini športnega plesa, kombinaciji, s petimi standardnimi in petimi latinskoameriškimi plesi, to so valček, tango, dunajski valček, počasni fokstrot in quickstep ter samba, čačača, rumba, paso doble in jive, pometla z vso svetovno konkurenco.

Zdaj sta postavila tudi izjemen zgled mladim plesalcem, ki želijo uspeti.

In še o vodenju pri plesu: pravita, da polovico časa vodi Nadya, polovico pa Miha. Tako sodelovanje pa je očitno formula za uspeh.

Med kandidati za ime tedna sta tokrat sicer bila še:
Lea Bernik Urankar,strokovna sodelavka Društva študentov invalidov in pobudnica dramskega plesnega projekta Move.ing, v katerem so se ob sodelovanju priznanih slovenskih umetnikov, v harmoniji dveh svetov, povezali gibalno ovirani študenti in poklicni baletniki ter

Miha Baloh, gledališki in filmski igralec, upokojeni član ansambla SNG Drama, letošnji prejemnik nagrade Bert. Društvu slovenskih režiserjev mu jo je podelilo za življenjsko delo na področju filmske igre.