The Sticky Licks s prvencem ‘The Sticky Licks’ – premiera!

foto: Jure Žagar

Septembrski niz oddaj Na piedestal smo zaokrožili z radijsko premiero. S premiero prvenca ”The Sticky Licks” je pred uradnim izidom Na piedestalu gostovala koroško-štajerska skupina The Sticky Licks.

Pravijo, da je bilo v rock’n’rollu že vse slišano, pozabljajo pa, da energija, ki jo ustvari dobra r’n’r glasba, nikoli ne usahne in da je ta tista, ki še vedno drži pokonci milijone oboževalcev po vsem svetu. Prav ta energija poganja skupino The Sticky Licks, ki je v svoji za zdaj kratki karieri že pokazala, da je njen nastop močan adut in pravi balzam za občinstvo, lačno kakovostne, a hkrati neobremenjene glasbe.

Petčlanska zasedba The Sticky Licks (Mario Pešić – vokal; Janez Rotman – kitara, back vokal; Bratko Zavrnik – kitara, back vokal; Matic Burazer – bas kitara, back vokal; Primož Verdinek – bobni) združuje svojo lastno ustvarjalnost in navdih z velikim spoštovanjem do stvaritev velikanov iz preteklosti. Prav pevec Mario je talisman skupine in neusahljiv vir zabave za občinstvo na koncertih. Lizanje mikrofonov, slačenje, plazenje po tleh sestavljajo njegov stalni repertoar na koncertih, ki so za pregovorno zadržano koncertno kulturo v Sloveniji prava atrakcija.

Oktobra 2012 je izšel EP ”No Money” s štirimi avtorskimi skladbami, ki sopredstavile pravo podobo skupine The Sticky Licks. V letu 2013 so izšli trije singli; zanje so bili posneti tudi videospoti. Skladbe z naslovi: Imel te bom rad, Things to share in Ribar, so bile dobro sprejete na radijskih postajah, dosegle pa so tudi dobre uvrstitve na nekaterih lestvicah. Na 6. mesto lestvice glasbene oddaje Točka na RTV Slovenija se je povzpel videospot za skladbo Things To Share, ki je napovedala prvenec.

NASLOVNICA_2_Jure Žagar_The Sticky LicksFantje se hkrati z ustvarjanjem trudijo biti čim bolj opazni in že tretje leto intenzivno koncertirajo po slovenskih odrih, kjer so si pridobili že precej zvestih poslušalcev. Da mislijo resno, so pokazali pozimi, ko so se zaprli v ljubljanski studio Soundgrounded in s producentom Matejem Gobcem ustvarili svoj prvi album … Pri snemanju albuma je sodelovala druščina glasbenikov (Sašo Fekonja – saksofon, Niko Poštrak –pozavna, Rok Krajnc – trobenta, Denis Horvat – klaviature, Matic Jereb – orglice, back vokal, Bert Logar – back vokal, Uršula Luthar – back vokal).

Na prvencu z naslovom ”The Sticky Licks” je 13 avtorskih skladb. Med njimi je tudi ”Dancing Queen”. Ta že od 21. septembra napoveduje izid prve plošče skupine The Sticky Licks, ki velja za simbiozo rock’n’rolla, bluesa in kabareja. Skupina ambiciozno usmerja pozornost k tujini in tako najdemo na plošči samo eno skladbo v slovenskem jeziku.

Na dan uradnega izida – 4. oktobra 2014 ob 21.00 – bo koncertna premiera v mariborskem Kinu Udarnik. S skupino The Sticky Licks bodo nastopili gostje, ki so ji pomagali pri snemanju, občinstvo pa bodo ogreli rockerji Chain Of Fools.

Radijska premiera prvenca The Sticky Licks  v oddaji Na piedestal .