Ime tedna

Poletno delo mladih s posebnimi potrebami v hostlu

Ime tedna je Irena Nose, vodja Doma za učence s posebnimi potrebami pri Centru Janeza Levca.

phoca_thumb_l_zajtrk-3
Slovenski zajtrk v Hostlu pri Janezu
foto: Hostel

Pod mentorstvom Irene Nose so Dom čez poletje spremenili v "Hostel pri Janezu" in tako obiskovalcem Ljubljane ponudili ugodno prenočišče, svojim učencem pa počitniško delo.

"Skoraj vse delo v hostlu opravijo učenci, delajo tudi na recepciji. Dobili so pomembno nalogo, s tem pridobivajo samozavest."

Hostel so odprli 7. julija, odprt bo do 17. avgusta. Ker pred odprtjem hostla niso posebej oglaševali, so bili na dan odprtja malo razočarani nad odzivom. "Nato pa je prišla mlada Estonka, ki je bila najtopleje sprejeta gostja v Ljubljani tisti dan. Zelo smo je bili veseli."

Irena Nose pravi, da gostje iz hostla odhajajo zadovoljni. "Ta vikend smo imeli 27 gostov. Trudimo se, da je naša ponudba profesionalna. Ponujamo celo pranje avtomobilov za nekaj evrov."

"Mladi čutijo, da so potrebni in pomembni. To me zelo veseli."

Kandidata sta bila tudi:

Marko Lukić, direktor podjetja Lumar, kjer so se v konkurenci 150 rešitev iz 16 držav z Aktivno hišo uvrstili v finale prestižnih nagrad CEDIA. V dveh kategorijah so dokazali, da imamo v Sloveniji kakovostne rešitve na področju gradnje in upravljanja z domovi.

Jan Oblak, nogometni vratar, ki je poskrbel za najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa. 16 milijonov težka odškodnina, ki jo je madridski Atletico zanj plačal lizbonski Benfici, med vratarji predstavlja tudi eno največjih v zgodovini nogometa nasploh.

_____________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.