Ime junija je Ivan Kramberger!

Ivan Kramberger
foto: Bobo

Ime junija je postal Ivan Krambereger, eden od nagrajencev izbora Naj prostovoljec 2013 in eden najbolj aktivnih prostovoljcev, saj je lani več kot 2000 ur namenil številnim prostovoljskim projektom.

“Tisti, ki resnično potrebujejo pomoč, ne bodo prosili zanjo. Treba jih je poiskati, ker jih ni malo.”

– Ivan Kramberger v pogovoru z Nejcem Jemcem, ko je postal Ime tedna

Kandidati so bili še:

Luka Mezgec, kolesar, ki je s prvim mestom v zadnji etapi Gira dosegel doslej najpomembnejšo  slovensko zmago na največjih več etapnih dirkah.

Katja Mlakar in Domen Mavrič, ki sta  skupaj s številnimi glasbeniki na Kongresnem trgu  v Ljubljani  pripravila dobrodelni koncert za žrtve poplav na Balkanu.

Anže Kopitar, hokejist, ki je z ekipo LA Kings že drugič v treh letih osvojil najprestižnejšo hokejsko lovoriko v ZDA in na svetu Stanleyev pokal.

Tinkara Morec in Hedvika Verbajs, medicinski sestri s Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana, ki sta  v akciji onkoloških društev prejeli častni naziv Znanilka upanja 2014.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.