Od Paint Fumes do Eat Lights Become Lights

Black Lips
foto: Black Lips

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja.

V drugi tretjini oddaje posvečamo pozornost varovancem garažne rockovske založbe Slovenly, ameriški skupini Paint Fumes in Portoričanom Los Vigilantes, pred skupnim koncertom pri nas (v soboto, 24. maja, v Menzi pri koritu-Metelkova mesto v Ljubljani). Za pokušino vrtimo še neumorne in eno najbolj izstopajočih zasedb aktualnega garažnega rocka Black Lips, ki je pred kratkim objavila svoj sedmi album Underneath  The Rainbow.

Tretji del oddaje bi tokrat lahko imenovali “elektro val”. Uvedejo kalifornijski Liars; nekdaj kitarska skupina je ponudila že tretji elektronski albuma zapored, naslov je Mess. Sledi berlinski eksperimentator Christian Vialard, ki je pri založbi Grautag objavil dvojni vinilni album Neukalm.

Beležimo še vrnitev Stephena Mallinderja, nekdanjega člana elektro-industrijske skupine Cabaret Voltaire. Ima trio Wranglers, ki je pred kratkim objavila album prvenec LA Spark. Sledi še napoved festivala Žedno uho, ki bo v prihajajočih dneh potekal v Zagrebu. Sklenejo elektro-kozmiki Eat Lights Become Lights z albumom Into Forever.