Robert Waltl: “Skušamo delati s sosedi in za sosede”

Po mnenju direktorja Mini teatra so lutkovne predstave uspešen recept, kako lahko starši "zastrupijo" otroke s kulturo.

Robert Waltl
foto: Facebook

Za Ime tedna ste izbrali Roberta Waltla, direktorja Mini teatra, ki se je ob podpori številnih kulturnikov na mednarodno Noč knjige, poklonil 110. obletnici rojstva Srečka Kosovela. Križevniško ulico v Ljubljani so okrasili z zelenjem, postavili križevniške klopi in se z maratonom posvetili pesnikovi poeziji.

“Križevniška je mogoče ena najmanjših ulic v Ljubljani, vendar pa najbolj bogata s kulturno zgodovino. Na naši ulici je namreč imel hišo nobelovec Franc Pregl, tukaj je France Prešeren spoznal Ano Jelovšek, v hiši režiserja Cirila Debevca je živel Srečko Kosovel. Ulica je vzorčen primer, kakšno Ljubljano bi si jaz želel.”

Kandidata sta bila tudi:

Goran Dragić, košarkar, ki je odlični statistiki letošnje sezone v ligi NBA dodal še prestižno priznanje. Ekipo Phoenix Suns je popeljal povsem blizu končnice, 126 športnih novinarjev iz ZDA in Kanade pa ga je izbralo tudi za igralca, ki je v tej sezoni najbolj napredoval.

Jani Kovačič, glasbenik in pobudnik koncerta Hommage Pengov, kjer je široka paleta domačih kantavtorjev, izvajalcev in literatov stopila skupaj in se v Kinu Šiška s svojimi interpretacijami poklonila Tomažu Pengovu, velikemu glasbeniku in poetu.