Globalna vas

Filip Drnovšek Zorko: Genij je bil moj oče

brighton1
Filip Drnovšek Zorko
foto: Osebni arhiv

Filip Drnovšek Zorko je član zmagovalne ekipe študentov kolidža Trinity Univerze v Cambridgeu, ki je še tretjič v zgodovini britanskega tv-kviza University Challenge pometla s konkurenco. Filip v Veliki Britaniji študira naravoslovje, veliko časa pa preživi tudi na Japonskem. Poklicali smo ga v Tokio.

“Zelo hecno spim. Ko pridem na Japonsko, se zbujam ob sedmih zjutraj, ko se vrnem v Anglijo pa je malo nenavadno. Sem bolj nočni človek.”

Filip na Trinity kolidžu študira naravoslovje, v četrtem letniku se ukvarja predvsem s filozofijo znanosti. Njegov kolidž je zelo ugleden, na njem so poučevali prince, vohune, pesnike, premiere.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

“Kolikor vem, princ nisem, premier raje ne bi bil, če bi bil vohun, tega ne bi povedal. Ko sem se prijavljal na ta kolidž nisem vedel, da gre za najbolj angleško možno šolo. Gre za zelo visokorazredno angleško kulturo, tega najprej nisem razumel, še zdaj ugotavljam, kako imajo sošolci ugledne starše, a so čisto normalni.”

Študentske sive celice

“Zbudil sem se, pogledal mail, ugotovil, da je testiranje čez 5 minut,” o začetku zgodbe o uspehu na odmevnem kvizu pripoveduje Filip.

Neposredno po zmagi s sotekmovalci niso imeli časa za proslavljanje, duška so si dali nekaj dni pozneje.

Drnovšek Zorko, ki sicer ne pozna slovenske oddaje Male sive celice, ni prepričan, če mu bo zmaga koristila v nadaljnji karieri. Bo pa seveda omenil, da je zmagovalec prestižnega tekmovanja študenstkih sivih celic.

Genij je bil oče

Filip Drnovšek Zorko je zbudil veliko zanimanja tudi v britanskih medijih. Ugledni The Guardian je omenil, da je 22-letni Filip nečak pokojnega premiera in predsednika države Janeza Drnovška ter sin Helene Drnovšek Zorko, trenutno slovenske veleposlanice na Japonskem, in pokojnega novinarja, publicista in pisatelja Marka Zorka.

“Kdo je zame genij? Moj oče!”