Slo Top 30

Spomin na Tomaža Pengova živi v glasbi

Tomaž Pengov
Tomaž Pengov
foto: Bobo

Pokojni Tomaž Pengov je tokrat na lestvici Slo Top 30 uvrščen kar s tremi albumi – Odpotovanja so na desetem mestu, pridružili pa sta se jim še plošči Pripovedi na 16. in Rimska cesta na 23. mestu.

Med novostmi je najvišje skočila skupina Zaklonišče prepeva z albumom Samo da prođe demokratija (i da opet zaživimo kao ljudi), ki je pristala na osmem mestu. Novost na lestvici je tudi radijska igra za otroke Frana Milčinskega JežkaZvezdica Zaspanka iz leta 1952, ki je na CD-ju pa je prvič izšla leta 1995.

Povratnikov je ob najvišje uvrščeni Josipi Lisac (2. mesto) precej: Drago Mislej – Mef – Najboljša leta, Jan Plestenjak – Večja od neba, One Direction – Take Me Home, Neisha – Za vesoljke in kavboje, Vlado Kreslin – Kreslinčice, Ansambel Lojzeta Slaka – Zlate melodije, Michael Buble – To Be Loved in 2 Cellos. Na vrhu pa ni večjih sprememb, na prvem mestu še naprej modrujejo Modrijani.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 24. februarja do 2. marca 2014). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/spomin-na-toma-a-pengova-ivi-skozi-glasbo