V sredo

Zakaj italijanski nogomet v Novi Gorici?

Robert Vrtovec je v Novo Gorico pripeljal Parmo ter s tem precej razburkal športne, nogometne in tudi drugačne strasti

robert vrtovec

Aktualna novogoriška nogometna zgodba povezovanja z italijanskim prvoligašem Parmo, ki se je začela lani poleti, je zelo svojevrstna in kot taka deležna številnih in raznovrstnih mnenj, komentarjev, kritik, pohval, napadov … Skratka, gre za zgodbo, ki malokoga pusti povsem ravnodušnega, tako ali drugače se je dotaknila tudi tistih, ki jih nogomet in šport ne zanimata.

Gonilna sila celotnega projekta, oziroma partnerske naveze med Gorico in Parmo je Robert Vrtovec, predsednik novogoriškega nogometnega kolektiva, ki do potankosti pozna tako rekoč vse  segmente unikatnega nogometnega povezovanja.

Robert je bil v prvih sezonah samostojne slovenske nogometne lige član goriškega prvoligaša in v treh sezonah odigral 37 tekem. Pozneje se je preselil k nižjeligašema Renče in Brda ter dal nazadnje prednost študiju gradbeništva. Ima svoje podjetje, že štiri leta pa je polno vpet v novogoriški nogomet, kjer je nasledil prejšnjega predsednika Viljema De Breo.

V vseh letih se skupaj z ožjo ekipo (njegov najtesnejši sodelavec je pravnik Miha Uršič, ki je pred študijem prav tako aktivno igral nogomet), ukvarja predvsem s saniranjem dolgov in zagotavljanjem sredstev za redno delovanje kluba. Ta se je sicer lani spomladi znašel na razpotju, saj po umiku glavnega sponzorja, podjetja Hit na goriškem ni bilo več moč zagotoviti niti minimalnih sredstev za redno delovanje prvoligaškega nogometnega pogona.

Celotna uprava kluba je napovedala odstop, toda vzporedno s črnimi napovedmi se je začela v ozadju plesti sedanja zgodba, ki je bila realizirana lani poleti in se danes odraža z novostjo, ki je slovenski šport in nogomet v takšni obliki še nista bila deležna.

Robert Vrtovec je torej v Novo Gorico pripeljal Parmo ter s tem precej razburkal športne, nogometne in tudi drugačne strasti. V pogovoru o številnih podrobnostih, odzivih, pozitivnih in tudi negativnih stvareh nekoliko kontroverznega projekta, ki seveda potrebuje nekaj več časa, da bo pokazal vse svoje prednosti in slabosti.