Ime tedna

Peter Prevc: "Čutim olajšanje!"

"Vsi skakalci smo fizično odlično pripravljeni, glava pa je tista, ki odloči, če boš skočil 130 ali 140 metrov"

Planica8
Peter Prevc v središču pozornosti.
foto: Val 202

Ime tedna je postal Peter Prevc, naš najboljši skakalec, ki  je na nedeljski tekmi v Planici   z rekordom skakalnice 142 metrov in  s tretjo zmago sezone poskrbel, da se je pod Poncami spet razlegala  slovenska himna.  Sezono je končal kot drugi v seštevku svetovnega pokala.

"Zaključek sezone sem okronal z zmago. Mislim, da smo vsi veseli. Nimam se za zahtevnega tekmovalca, hočem pa biti vedno boljši. Da vidiš možnost za napredek, verjamem, da je Goranu včasih težko zaradi mene."

- Peter Prevc

Kandidati so bili še:

Edi Majaron in Agata Freyer,  avtorja razstave 100 let lutkarstva na Slovenskem v  Narodnem muzeju Slovenije. Razstava nas  popelje skozi bogato zgodovino ter  estetsko evolucijo našega lutkarstva, ki ga od njegovih začetkov do danes zaznamuje sodelovanje z izjemnimi likovnimi ustvarjalci (pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Alenka Fajfar Gnezda in Bernardka Avsenik z OŠ Bičevje, kjer je enajst šolarjev posnelo film o človekovih pravicah z naslovom We All Make This World Beautiful. Zanj so na 16. festivalu dokumentarnega filma v Ljubljani prejeli nagrado za mlade avtorje kratkega dokumentarnega filma na temo strpnosti (pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa na Valu 202 pripovedujemo zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.