To je moja "muska"

To je moja “muska”: Jure Kremenšek

Jure Kremenšek (Foto: Blaž Tišler)
Jure Kremenšek (Foto: Blaž Tišler)
Jure Kremenšek (Foto: Blaž Tišler)

Jure Kremenšek (Foto: Blaž Tišler)

Glasbenik Jure Kremenšek in njegova sestra sta kitaro in boben dobila leta 2005, naslednje leto pa že odigrala svoj prvi koncert kot Dandelion Children. Od takrat je za skupino Jure napisal več kot 120 pesmi, posnel nekaj solo plošč in si omislil še dodaten bend. Ustvarjalni pisec pesmi je v oddaji To je moja “muska” izbral tri zanj posebne pesmi.

Izštekane z Dandelion Children lahko poslušate na tej povezavi.

Jure Kremenšek o Blurasti koncentraciji čudnih čustev: “Skupina Gorillaz mi je odprla nov svet alternative – da ni pravil, koliko žanrov lahko igraš. Da je v redu, če si brez uniforme, da lahko poslušaš latino, hiphop … da pravil ni. Pri Gorillaz dela glasbo Damon Albarn, ki dela tudi glasbo pri Blur in zaradi njega sem začel tudi sam delati glasbo. Trimm Trab sem izbral, ker je iz moje najljubše plošče Blur 13. Ta pesem še najbolje povzame cel duh tega, v njem je koncentriranih veliko čudnih čustev – morastih, tesnobnih, vse je notri.”

TRIMM TRABB – BLUR

Jure Kremenšek o všečnosti glasbenega prelivanja: “Muse so zame odličen bend, ki me že dolgo spremlja oziroma jih spremljam. Nikoli ne razočarajo, ko grejo naprej, vsak nov album je v ogromno pogledih boljši od prejšnjega. Vsi trije so neverjetno dobi muzičarji, v živo so neverjetno dobri. Citizen Erased je dvoplasten, iz enega se praktično prelije v drug komad. Vedno mi je všeč, če se take spremembe dogajajo na albumu, kaj šele znotraj enega komada.”

CITIZEN ERASED – MUSE

Jure Kremenšek o pozitivnem utrinku v njegovi melanholični zbirki: “Pri veliko bendih moraš ploščo poslušat večkrat, da pogrunta, da je to dobra stvar. Pri Grouplove pa mi je bilo takoj, ko sem kliknil na pesem, jasno, da je to v redu. Glede na mojo zbirko glasbe, v kateri je vse bolj na melanholični strani. Prva plošča Grouplove je pa neverjetno pozitivna, skoraj naivna, zelo hitro lahko dobiš nek čuden priokus, da gre za pop bend. A ni tako, kolikor sem se jaz pozanimal. Pri njih najdem veliko stvari, ki jih želim tudi sam preizkusiti v studiu. Glasba je polna plasti in trikov.”

COLOURS – GROUPLOVE