Na piedestal

Na piedestal: Real Life Version

rlv20
RLV_145_70834

Gostja prve oktobrske oddaje Na piedestal je bila ajdovsko-vipavska skupina Real Live Version  z novo, drugo ploščo “The Sound Of Progress”.

Hardcore-punk-rockovska zasedba (Jani J. – vokal, kitara, Nejc – bobni, Jani P. – bas, Aljoša – kitara) je nastala leta 2005. Izkušeni glasbeniki, ki so zvesto delovali v okvirih hardcora in punkrocka, so združili svojo ustvarjalnost in do danes izoblikovali prepoznaven in samosvoj glasbeni slog.

Skupina Real Life Version ponuja pester in predvsem dodelan repertoar, ki poslušalca pritegne. Dokaz za to so tudi koncerti. So D.I.Y. skupina – vse naredijo sami. Real Life Version, skupina, včasih znana tudi kot Evelyn, je svojo prvo ploščo “Resistance From Within” pripravljala tri leta, snemala jo je leto dni in jo 1. januarja leta 2009 izdala v  samozaložbi … in koncertirala. Tudi za organizacijo koncertov in turnej skrbijo člani skupine Real Life Version sami. Nastopili so na domačih in tujih prizoriščih, na turnejah so bili po vsej Evropi in dobili potrebne izkušnje, tako za ustvarjanje pesmi kot tudi za koncertne nastope.

RLV Cover2

Skladbe za novo ploščo so nastajale vse od leta 2010, ko so se z dotedanjim pevcem (Jernej Č.) razšli. Ploščo so člani skupine Real Life Version v celoti posneli sami v svojem improviziranem studiu in tako ostali zvesti D.I.Y. (naredi si sam) miselnosti.

Za razliko od prvenca, ki so ga izdali sami, je drugo ploščo The sound of progress izdala nemška založba Fond Of Life Records, ki bo poskrbela za promocijo in distribucijo po evropskih državah ter na Japonskem. V Sloveniji pa je njihova založba Giljotina.

Uradna izdaja s koncertno predstavitvijo je bila 20. septembra v Hiši mladih v Ajdovščini. Po predstavitvi plošče pred domačim občinstvom bodo Real Life Version nadaljevali koncerte po slovenskih ter hrvaških klubih, za konec januarja pa že načrtujejo tedensko evropsko turnejo.

Tudi o tem v pogovoru s člani skupine Real Life Version ob glasbi z nove plošče”The Sound Of Progress” v oddaji Na piedestal.