Na piedestal: Uroš Planinc Group – premiera!

Foto: Facebook
(Naslovnica CDja: Uroš Planinc & Samo Urbančič)

(Naslovnica CDja: Uroš Planinc & Samo Urbanc)

Serijo avgustovskih oddaji Na piedestal smo sklenili s premiero nove, druge plošče skupine Uroš Planinc Group z naslovom “Alternative Ego”.

Instrumentalna rockovska zasedba, ki jo sestavljajo Uroš Planinc, Janez Lupše, David Raček in Jure Kolšek, je nastala leta 2006.  Ustvarja enkraten, brezčasen zvok, ki vas popelje daleč stran, v svet pravega, neizumetničenega rocka z dušo.

Uroš je kot kitarist rasel pod vplivom pionirskih in prelomnih albumov v instrumentalnem rocku, kot sta “Surfing With An Alien” (1987) Joeja Satrianija ali njena poznejša (razširjena) različica “Passion And Warfare” (1990) Steva Vaia. Teh vplivov ne skrivajo ne izbrane kitarske fraze ne solistične točke. A ko govorimo o Urošu Planincu, ne govorimo o repliki ali približnem ponaredku že izumljenega in slišanega. Uroš Planinc je eden redkih slovenskih kitaristov, ki jim je svetovno kitarsko podjetje Magneto guitars  ponudilo sponzorstvo in ga lahko danes najdemo v družbi priznanih glasbenikov, kot so Andy Gill, Eric Gales, Bryan Baker in drugi.

(Foto: Beni Friškavec, Monika B)

(Arhiv: Uroš Planinc Group)

Člani skupine Uroš Planinc Group veljajo za redke slovenske jezdece v žanru kitarskega rocka. Svoj istoimenski studijski prvenec so izdali leta 2010.Fantje so se odločili, da novi studijski album “Alternative Ego” ( Multirecords, 2013) vsem ljubiteljem instrumentalnega rocka ponudijo v digitalni obliki čisto zastonj. Naložite ga lahko na spletni strani http://www.urosplanincgroup.si. Na novi, drugi plošči je 10 skladb, ki daleč presegajo okvire hard rocka, saj je v njih slišati tudi vplive surfa, countryja, bluesa, jazza, funka in artrocka.

Radijska premiera druge plošče “Alternative Ego” skupine Uroš Planinc Group v oddaji Na piedestal.