To je moja “muska”: Iztok Novak Easy

Iztok Novak Easy
Iztok Novak Easy

Iztok Novak Easy

Tokrat predstavljamo glasbeni izbor radijskega voditelja in moderatorja iz Obale Iztoka Novaka Easyja. Njegov voditeljski glas je med bolj prepoznavnimi na Radiu Koper, lahko pa ga slišite tudi v nočnem programu, ko kdaj v noči s petka na soboto svoj program v eter Radia Slovenije oddaja Radio Koper.

Na Valu 202 pa smo ga čez zimo lahko poslušali v ciklu oddaj Rolling Stones – Način življenja, v kateri je gostil velikega poznavalca skupine Gorana Gregoriča Jaggerja in s katerim sta v štirinajstih tednih vedno znova dokazovala, kot je Easy duhovito pripomnil, da kopriva nikoli ne pozebe.

Easy je bil v najstniških letih nadarjen košarkar, pianist in tudi igralec. Pozneje se posvetil predvsem glasbi. Igral je v skupini Night Jump, ki sicer ni imela svojih skladb, je pa bila kljub temu na Primorskem zelo priljubljena. Ne nazadnje so (pred leti) Jumpi svojo zgodbo začeli prav v Ljubljani, ko je kolega Dragan Bulič v Palmi organiziral Večer Doorsov. Ko so Easyja ostali člani skupine zaradi nediscipline vrgli iz banda – ker ni maral igrati priredb, je vse pogosteje zamujal na vaje, špile …

Leta 1995 je posnel samostojni album z naslovom Galeb, ki pa je žal ostal osamljen. V kratkem pa menda namerava posneti novega. Začel je na Radiu Morje, kasneje prestopil na Radio Capris, kjer je v poznih 90-tih tudi urednikoval in bil del ekipe, ki so Capris postavili na slovenski radijski zemljevid. Tam je ostal, dokler ga ni pot ponesla na Radio Koper, kjer se je v trinajstih letih realiziral v različnih redakcijah. Morda daje komu kdaj vtis, da je lenoben, ampak s svojo ljubeznijo do življenja in vsega lepega, te Easy ne pusti ravnodušnega.

Iztokov izbor:

Bob Dylan – Just Like a Woman

Film – Mi nismo sami

Del Amitri – Driving With the Breaks On