Na piedestal

Na piedestal: No Limits

No Limits – Harcore – naslovnica CDja
(Avtor: Robert Valčič)

(Avtor: Robert Valčič)

V oddaji Na piedestal smo predstavili novo, drugo ploščo “Hardcore” skupine No Limits. Člani najdlje delujočega hardcore benda v Sloveniji  so: Enco – vokal, Matjaž – bobni,  Boštjan – kitara in Dexter – bas.

Enco in Matjaž sta bend sestavila konec leta 1990. Dve kitari (Boštjan in Valko), ritem sekcija je bila ex-Salem (Matjaž in Paško) in Enco – vokal.

Najprej so se imenovali  Mental Affliction.  Prvi koncert, ki  so ga odigrali kot predskupina italijanski zasedbi  Ritmo Tribale,  30. aprila  1991,  “nekako štejejo” kot svoj  uradni rojstni dan. Nato so čez dober mesec posneli že prvi studijski komad Beermania in tako se je začelo zares. V drugi polovici leta 1991 so ime spremenili v No Limits. Z majhnimi spremembami v postavi benda, jedro pa še vedno tvorijo Enco, Matjaž in Boštjan. Leta 1993 so izdali demo kaseto Our Litle Wooden House, leta 1998 live kaseto (ta je zdaj na voljo tudi kot cd) Jurassic Punk in leta 2003 album “www.borba.non-stop”.

Bend No Limits se je iz thrash, funky, rap, punk metala sredi 90-ih prelevil v hardcore s primesmi metala in punka z vsemi svojimi podžanri… z besedili, ki obravnavajo  tako različne teme, pojave, kot aktualne tematike in tudi samoironične in hudomušne zgodbe … z eno besedo hardcore.

(Foto: Primož Mislej)

(Foto: Primož Mislej)

No Limits je odigral več kot sto koncertov. Koncertiral je s številnimi bolj ali manj znanimi bendi. Med njimi so bili npr.: Ratos de Porão, Agnostic Front, Biohazard, Brujeria, Total Chaos, M.D.C., Municipal Waste, Logical Nonsense, Molotov Cocktail, Acao Direta, Oi Polloi, Final Warning, Dirt, Inkisicao, Linea 77, Claustrofobia, Those Who Survived The Plague, Forehead, Partiya, K.B.O., Cripple Bastards, This Side Up, Ritmo Tribale, Deafness By Noise, Kud Idijoti, Let 3 …..

27. julija bo bend No limits koncertiral na festivalu “Go Hard Or Go Home Fest”  na Paintball placu pri Hrvatinih.

Novo, drugo ploščo  “Hardcore”  smo v pogovoru z Encom s  pevcem No limits predstavili v oddaji Na piedestal.