Teden nove glasbe: ZAZ, Boss, Daft Punk in Caro Emerald

Caro Emerald (vir: caroemerald.com)
Caro Emerald

Če je bilo prejšnji teden na lestvici 11. povratnikov in le ena novost, je v tem tednu drugače – znova je na Slo Top 30 uvrščenih šest albumov, novih pa kar sedem: Bruce Springsteen – Collection: 1973 – 2012 na 29. mestu, Caro Emerald in The Shocking Miss Emerald (27. mesto), ZAZ se je z Recto Verso uvrstila na 24. mesto, Daft Punk – Random Access Memories sta pristala na 23. mestu, novi pa sta tudi Wernerjev Križ na duši in A Agnethe Faltskog, nekdanje članice kvarteta Abba.

Najvišje uvrščena novost je zbirka šestnajstih duetov pod naslovom Najlepši dueti domače glasbe. V tem tednu so izšle tri plošče, ki bodo v naslednjih tednih morda kandidatke za prvo mesto: Vlado Kreslin je ob 60-letnici izdal trojni album Čarobnice s kar petdesetimi novimi in starimi pesmimi, izšla je kompilacija Na Zdravje! – Glasbena Razglednica, vraća pa se tudi Oliver Dragojević s ploščo Tišina Mora. Večja od neba, novi album Jana Plestenjaka pa je na vrhu že osmi teden.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 13. do 19. maja 2013). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/teden-nove-glasbe-zaz-boss-daft-punk-in-caro-emera-2