Na piedestal: Dandelion Children – premiera

DSCF7128

Gost oddaje Na piedestal je bil trio Dandelion Children s premiero šeste plošče »Dandelion Children«. Radijski premieri pa je sledila še predstavitev letošnjega šestega festivala Godibodi.

V mladi ljubljanski rockerski zasedbi Dandelion Children iz Novih Jarš, ki deluje od leta 2007, ustvarjajo: Jure (vokal, bas, kitara, klaviature) Anže (kitara, bas, back vokal) in Katja (bobni).

Zanimivosti in unikatnosti tria so: menjavanje basa in kitare med Anžetom in Juretom (tudi na odru), velikokrat nenavadne priredbe skladb in žanrska raznolikost (v svojem ustvarjanju prepletajo vse, od punka do funka, countryja, bluesa, raggeja, skaja in razne alter/progressive rockovske sloge). Pomembna jim je pristnost glasbe in rast z njo.

Koncertirali so na različnih prizoriščih doma in na tujem. Zmagali na različnih natečajih in posneli pet plošč: Perfection Off, Perhaps Maybe, Dandelion Children – Stole my bike, Dandeloid in Dandelion Children so pičke. Vse si lahko brezplačno naložite z njihove spletne strani: www.dandelion-children.com.

Za novo, šesto ploščo so v studiu Codelli s producentom Petrom Deklevo posneli petnajst pesmi. Za pet izmed petnajstih so posneli tudi videospote.

V soboto, 25. maja 2013, bo trio Dandelion Children v Nebotičniku v Ljubljani nastopil z gosti ter premierno predstavil svojo novo ploščo “Dandelion Children” in novi videospot za single “Goalless Confessions”, ki ga je režiral Ven Jemeršič.

Godibodi

Šesti festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi, ki bo od 28. do 31. maja na treh prizoriščih v Ljubljani, Kopru in Mariboru, pa  je v pogovoru ob glasbi z novih plošč predstavil umetniški vodja Janez Dovč.

Radijska premiera šeste plošče Dandelion Children in predstavitev  šestega festivala Godibodi –  v oddaji Na piedestal.