Čarobnice iz glasbene skrinje Vlada Kreslina

foto: Bobo
Foto: Bobo

foto: Bobo

Na drugem mestu Slo Top 30 je tokrat najvišje uvrščena med šestimi novostmi – Vlado Kreslin in Čarobnice. Letos Vlado praznuje 60-letnico s trojnim albumom, na katerem so tako novi kot stari posnetki iz obdobja od Kreslinčic do Drevoreda. Pobrskal pa je tudi po svoji zaprašeni glasbeni skrinji in našel zelo zanimivih sodelovanj in pozabljenih posnetkov.

Na vrhu že 9. teden ostaja Večja od neba Jana Plestenjaka (9. teden). Med ostalimi novostmi na lestvici je na petem mestu tretje nadaljevanje ukinjene narodnozabavne oddaje Na zdravje Razglednica Slovenije. Na sedmem mestu pa je po treh letih premora Oliver Dragojević z novo ploščo Tišina mora, ki bo z odličnim ovitkom gotovo med kandidati za hrvaško glasbeno nagrado Porin. Na 15. mestu  je mlada zasedba z nenavadnim imenom Čedahuči, dve mesti za njo pa – po domače – Trideset sekund do Marsa z albumom Ljubezen, poželenje, vera in sanje. Na dvaindvajsetem mestu je pristal nekdanji slavni TV-zdravnik House, zdaj pa pisatelj in pevec Hugh Laurie z drugim albumom Didn’t it Rain.

Skok tedna s 24. na osmo mesto pa je uspel albumu Recto Verso francoske zvezdnice Zaz.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 20. do 26. maja 2013). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/arobnice-iz-zapra-ene-glasbene-skrinje-vlada-kres