Slo Top 30

Plestenjak “večji od neba”, Depeche Mode zagnali mašino

Depeche mode
Vir: depechemode.com
Vir: depechemode.com

Vir: depechemode.com

Tokrat je najvišje mesto na Slo Top 30 prevzel Jan Plestenjak z novim albumom Večja od neba, za njim pa sta se med prvimi tremi zvrstili še skupini Depeche Mode s svojo najnovejšo ploščo Delta machine in Modrijani s Ti moja rožica (že 30. tednov na lestvici).

Tudi prejšnja Plestenjakova plošča Osebno je leta 2011 v prvem tednu prodaje prišla na vrh lestvice. Večja od neba je ta teden na 26. mesto Slo Top 30 potegnila tudi album Osebno.

Druga domača novost v tem tednu pa je Hišni ansambel Moja Slovenija s ploščo Tiste najlepše. Sobotni koncert v Cankarjevem domu je drugemu albumu dvojca 2 Cellos prinesel za osem mest višjo uvrstitev. Še nekaj novosti, ki pa so ostale pod pragom prodaje, potrebne za uvrstitev na lestvico: One Republic – Native, Imagine Dragons – Night Visions, The Host – Choose To Listen – O.s.t., Lia Pale – Gone Too Far, Ben Harper & Charlie Musselwhite – Get Up!.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 25. do 31. marca  2013). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/plestenjak-ve-ji-od-neba-depeche-mode-zagnali-ma-i