Slo Top 30

Po Dan D in Bon Jovi na vrhu Slo Top 30 tokrat Bowie

bowie
bowie

Pred tremi tedni Dan D s ploščo Tiho, prejšnji teden Bon Jovi z novim izdelkom What About Now, ta teden pa na vrhu lestvice najbolje prodajanih plošč v Sloveniji Slo Top 30 legendrni britanski pevec David Bowie in njegov sveži album The Next day.


Če se bo ponovil način uvrstitve treh v prejšnjih in tem tednu na vrhu uvrščenih albumov, lahko v naslednjem tednu na prvem mestu pričakujemo Depeche mode – Delta Machine (skok z šestega ta teden) ali pa plošča, ki je prva v Angliji (več kot 100.000 prodanih primerkov) in seveda prva v ZDA  – The 20/20 Experience Justina Timberlakea.

To sta prvi dve novosti v tem tednu na Slo Top 30, drugi dve sta delo znanih in preverjenih avtorjev, oba iz Dvorane slavnih Rock ‘n Rolla, Erica Claptona in Erica Burdona – Old Sock je na 16. mestu, prva plošča po sedmih letih premora ‘Til Your River Runs Dry Erica Burdona pa na 27. mestu.

Še posebnost: Zaz in njena plošča Zaz je bila zadnjikrat na lestvici 22. novembra lansko leto, ponovna uvrstitev pa prejkone tudi znak zanimanja za njen novi album Recto Verso, ki pa izide šele izide 13. maja.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 18. do 24. marca  2013). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/po-dan-d-in-bon-jovi-na-vrhu-slo-top-30-tokrat-bow