Aktualno

Evrovizija: Hannah s Straight into Love

Na Švedsko z elektronsko plesno glasbo z dodatkom dubstepa

hannah3

Hannah, slovenska predstavnica na 58. izboru za Pesem Evrovizije, je danes ob 12. uri v studiu 1 Televizije Slovenija predstavila slovensko evrovizijsko skladbo Straight into Love.

Hannah lahko sledite tudi na Twitterju

Skladbo Straight into Love najlaže uvrstimo v kategorijo t. i. elektronske plesne glasbe oz. EDM produkcije, z dodatkom dubstepa, ki je v zadnjih dveh letih “prevzela” mainstream glasbeno sceno na obeh straneh Atlantika.

Po sledi odločitve, da bo RTV Slovenija izbrala skladbo/izvajalca neposredno za predstavitev na mednarodnem tržišču, je bilo vodilo za iskanje v smeri zelo sodobne/aktualne glasbene produkcije.

O Pesmi Evrovizije 2013

Pesem Evrovizije 2013 se bo med 14. in 18. majem odvijala v švedskem Malmöju. Prvi predizbor bo v torek, 14. maja, drugi pa v četrtek, 16. maja. Hannah bo nastopila v prvi polovici prvega predizbora.

V finalni izbor, ki bo 18. maja, se bo iz vsakega predizbora uvrstilo po 10 najboljših predstavnikov, katerim se bodo pridružili predstavniki “velikih pet” Nemčije, Francije, Španije, Italije in Velike Britanije ter predstavnik države gostiteljice, Švedske.

Voditeljica vseh treh večerov bo Petra Mede, komedijantka in televizijska voditeljica.

Foto: Klemen Razinger

Trenutno se Hannah posveča ustvarjanju glasbe v Evropi in Sloveniji, kamor se je iz rodnih Združenih držav Amerike preselila pred šestimi leti.

V tem času je sodelovala na desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij, tudi z DJ-jem Umekom, DJ-jem in producentom Saretom Havličkom in rusko elektronsko skupino D-Pulse. Že več let je Hannah tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici.

Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji. Trenutno sodeluje tudi pri prihajajočih mednarodnih izdajah (Mike Vale – Don’t Give a Damn; Beltek – Connect Us).

Pod avtorstvo skladbe Straight into Love se poleg Hannah podpisujejo Gregor Zemljič, Erik Margan, Matija Rodić in Marko Primožak.