Evrotip

Vodnik za spanje na letališčih

Letalo
Slovenija, Menges, 27.02.2011, 27. Februar 2011 Letalo druzbe Adria Airways vzleta iz letalisca Ljubljana-Brnik. Letalski promet, vzletna steza, vzlet, letalisce, Foto: Ziga Zivulovic jr./Bobo
foto: Bobo

foto: Bobo

Newyorško letališče Johna F. Kennedyja naj bi bilo po raziskavi ameriške zasebne univerze Massachusetts Institute of Technology veliko gojišče najrazličnejših mikrobov. Med ameriškimi letališči se namreč uvršča na sam vrh seznama “super razširjevalcev” nalezljivih bolezni. Vsekakor ne preveč prijetna informacija, posebno če veste, da boste morda tam morali celo preživeti noč.

A to letališče ni edino neprijazno do potnikov, ki raje prihranijo kak dolar ali evro in noč preživijo, ali celo prespijo na letališču. Na spletni strani www.sleepinginairports.net najdete sezname dobrih in slabih letališč, po mnenju potnikov in popotnikov.

Spletna stran, ki jo vsak mesec obišče približno 150.000 ljudi, je nastala precej brez pričakovanj, ko je Donna Mcsherry pred leti prvič sama izkusila trdoto letaliških sedežev in izkušnjo delila z drugimi. Zakaj je že nekaj let najboljše letališče singapursko in zakaj velja manilsko za eno najslabših? Evrotip je raziskal tudi brez česa ne čakajte noči na letališču.