Telstar

Boštjan Leben – album Letters

Boštjan-Leben-Letters1

Gost tokratnega Telstarja je bil celjski kitarist, skladatelj, producent in še marsikaj na področju glasbe Boštjan Leben.

Znan je po dolgoletnem uspešnem delu s skupino Veronica, v zadnjem desetletju je soustvaril tri albume s skupino Amfibia, snema kot solist, sklada glasbo za film in gledališče …

In za nameček veliko potuje. “Zdi se mi, da sem dolgo, tudi na potovanjih iskal odgovore o smislu glasbe,” je nedavno povedal za Val 202. “Po dolgih mesecih sem doma ugotovil, da problem niso odgovori, temveč vprašanje. Vprašanje je postavljeno napačno. Glasba je nedoumljiva.”

Glasba na zadnji plošči Boštjana Lebna je nedoumljivo lepa. Prekaljeni ustvarjalec predvsem instrumentalne glasbe je pred nekaj leti zagrabil za pero, glasbi dodal besedila in jih sam odpel. Najprej na plošči “Night Songs” (2009), letos pa so izšla njegova pisma – “LETTERS” (2012).

Komu so namenjena? Kako in s kom jih je posnel? Kakšni so odzivi nanja? In predvsem – kako zvenijo? Današnji Telstar bo delil lepoto Boštjanovh pisem-pesmi z vami. In ker je kitara več kot le kos lesa, bo nanjo med pogovorom tudi v živo zaigral. Kaj in zakaj prav tisto skladbo, izveste, če poletite zraven.