Slo Top 30: One Direction in Green Day napadata s po dvema albumoma

One Direction / Foto: Chris Lopez

Green Day

Veliki zmagovalec tega tedna je britanska fantovska skupina One Direction, saj je njen drugi album Take Me Home tudi pri nas podrl vse prodajne rekorde. Visoko na Slo Top 30, na 9. mestu, ostaja tudi njihov prvi album Up All Night. Dva albuma, Uno! in Dos! (13. in 30. mesto), ima na lestvici ta teden tudi zasedba Green Day.

Novosti so poleg prvouvrščene plošče še Robbie Williams – Take The Crown (6. mesto), The Rolling Stones – GRRR! (7. mesto), Queen – Hungarian Rhapsody – Live from Hungary (18. mesto), Aerosmith – Music From Another Dimension (19. mesto), Rudi Bučar & Istraband (28. mesto) in še Green Day – !Dos! (30. mesto). Sami težkokategorniki in preverjeni izvajalci, ki bodo bržčas krojili zadnje tedne leta 2012 na Slo Top 30. Kot zanimivost: album Tine Turner – All The Best je bila nazadnje na lestvici  sredi letošnjega februarja.

In še en, za naš trg zelo zgovoren podatek – prva in druga plošča tega tedna, novi album One Direction in Zlatkova Plečnikova roža, sta skupaj zabeležili večjo prodajo  kot vseh trideset uvrščenih v prejšnjem tednu.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 5. do 11. novembra 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-one-direction-in-green-day-napadata-s-p