Slo Top 30

Lana Del Rey na Slo Top 30 s staro in svežo ploščo

Lana Del Rey
Lana Del Rey (Foto: blur95, Flickr)

Lana Del Rey (Foto: blur95, Flickr)

Tudi ta teden je na lestvici Slo Top 30 trdno na prvem mestu fantovska pop zasedba One Direction. Njihova prva plošča Up All Night pa je skočila za še dve mesti navzgor in je trenutno na sedmem mestu.

Novosti sta v tem tednu samo dve: Lana Del Rey s ploščo Paradise in Anastacia z albumom It’s a man’s World!.

Prihaja veseli december in že kaže katere plošče bodo v ospredju: One Direction, Adele, Rolling Stones, Zlati jubilej Slovenske popevke, Janez Bitec – Mavrica, Maček Muri & Muca MacaZlatko je s Plečnikovo rožo na drugem mestu na tretjem pa so znanci The Rolling Stones in GRRR!. Plošča !Dos! iz trilogije Uno!, Dos! Tre! skupine Green Day ima ta teden oznako ‘najvišji skok tega tedna’.

Ponovno sta z nami Maček Muri & Muca Maca, ki sta v 70. tednu skočila kar na 16. mesto. Po lestvici se znova povzpenjajo tudi Zaz na 23. mestu, Eroika – Življenje (24. mesto), Adele – 19 (26. mesto – plošča je bila zadnjič na lestvici 15. marca) in Rihanna – Talk That Talk. Narodnozabavna kompilacija Na Zdravje – Pesem zime pa je v tem tednu zamenjala Na Zdravje – Pesem poletja.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 12. do 18. novembra 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-lana-del-rey-uspe-na-tako-s-staro-kot-n