Odbita do bita

”Podpora lokalnim idejam je zelo pomembna”

NETOKRACIJA

Odbita do bita tokrat predstavlja spletni tehnološki blog. Netokracijo je ustanovil Ivan Brezak Brkan, zagrebški internetni strateg, ki je idejo razširil na več držav. Interes za lokalne vsebine v Sloveniji je pokazala Ana Eterović in postala urednica slovenske Netokracije.

Netokracija je blog, ki prinaša novice o najnovejših trendih na področju spletnih tehnologij, poslovanja in kulture. Tako svoje delo opisujejo ustvarjalci slovenskega bloga, ki je nastal po vzoru hrvaškega. Ustanovil ga je Ivan Brezak Brkan:

Ivan Brezak Brkan

Ivan Brezak Brkan

“Netokracija je nastala pred tremi leti kot moj osebni blog. Teme, ki so me zanimale, niso bile zanimive urednikom v mainstream medijih, takrat to morda tudi še niso bile tako aktualne teme. Danes je drugače, Netokracija.com je vodilni tehnološki portal v regiji, k pisanju smo pritegnili najboljše strokovnjake na posameznih področjih, preko konferenc pokrivamo vse aktualne svetovne trende.”

To, da je medijska podpora lokalnim idejam pomembna, je prepoznala Ana Eterović, ki je prevzela urednikovanje slovenske Netokracije. Ustvarjalno bazo, ki ima vedno večjo prepoznavnost, pri nas, zaenkrat ustvarjajo blogerji – prostovoljci. Ni nujno, da ste novinar, pomembno je, da imate radi tehnologijo:

Ana Eterović

Ana Eterović

 ”Zanimajo nas svetovni trendi in poročamo o njih, ampak fokus je res na promociji regionalnih startupov. Slovenska Netokracija še vedno deluje na prostovoljni osnovi, tudi Hrvaška je začela na takšen način. Zdaj že ima oglaševalce, a teh oglasov ne boste opazili, ker se trudimo naše bralce ne motit z oglasnimi vsebinami, ki niso primerne za takšen blog.”

Ivan Brezak Brkan verjame, da internet ponuja številne priložnosti novim podjetniškim idejam, ki lahko morda celo ublažijo veliko gospodarsko krizo. Izpostavil je slovenski  start-up projekt Boomerang in  ljubljansko Zemanto, prvi start-up iz regije, ki se je uvrstil med zmagovalce na izboru SeedCamp.