Slo Top 30

Slo Top 30: Mumford & Sons prvi v ZDA in Angliji, v Sloveniji osmi

mumford2
Mumford & Sons

Zlati jubilej Slovenske popevke je na vrhu prodajne lestvice Slo Top 30 že četrti teden. Najvišje uvrščena novost tedna je skupina Mumford & Sons s ploščo Babel. Ta britanska folk rock zasedba se je tako v ZDA kot v Angliji povzpela na prvo mesto lestvice, na Slo Top 30 pa zaseda 8. mesto.

Med povratniki sta se najvišje uvrstila na 12. mesto Lana Del Rey z albumom Born to Die in mesto nižje Justin Bieber s ploščo Believe. Po tednu dni odsotnosti so se na Slo Top 30 ponovno uvrstili ZZ Top z albumom La Futura. Mavrica Janeza Bitenca je že 182 tednov med prvimi tridesetimi najbolj prodajanimi ploščami v Sloveniji, Oliver Dragojević z The Platinum Collection pa 145. tednov.

Vstopnice za koncert Marka Knopflerja naslednje leto gredo že zdaj dobro v promet, o zanimanju priča tudi uvrstitev novega albuma Privateering (10. mesto).

Nekaj novo izdanih albumov v tem tednu: Van Morrison – Born to sing: No plan B, The Beach Boys – Greatest Hits 2012, Motorhead – World is Ours vol. 2, Deadmou5 – <Album Title Goes Here>, Tori Amos – Gold Dust, Diana Krall – Glad Rag Doll, Rod Stewart – Decades, Yoko Ono / Kim Gordon / Thurston Moore – YokoKimThurston, Joe Bonamassa – Beacon Theatre: Live from New York, John Hiatt – Mystic Pinball, Angie Stone – Rich Girl.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 24. do 30. septembra 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:

PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-mumford-and-sons-prvi-v-zda-in-angliji