Telstar

Telstar: Projekt R.E.M. – Čista energija glasbe

Projekt R.E.M. (Foto: Žiga Koritnik)

Val 202 vas že domala vse poletje seznanja s slovenskimi predelavami skladb ameriške rock skupine R.E.M.. V prvem Telstarju nove sezone smo zato odstrli ozadje “Projekta R.E.M.”, ki bo te dni doživel vrhunec.

Na pobudo veleposlaništva ZDA v Sloveniji je nastalo šestnajst posnetkov, v katerih so se slovenski glasbeniki različnih žanrov spopadli z R.E.M.. Med njimi je tudi skupinska izvedba zadnje izdane skladbe R.E.M. We All Go Back To Where We Belong, za katero so v sodelovanju s plesno skupino Kjara’s Dance Project posneli video.

Ta teden izide plošča, v soboto 8. septembra 2012 pa bo na Kongresnem trgu v Ljubljani veliki brezplačni koncert vseh sodelujočih. Podnaslov podviga je “Čista energija glasbe” in ob glasbi prinaša opozorila o okoljski problematiki. Problematiki, ki jo moramo začeti reševati vsi. Ne jutri, danes. Vprašanje ni, ali lahko kaj storiš, temveč kaj boš storil. In to takoj. Za Telstar bodo spregovorili vodja projekta Chris Wurst, ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli, člani skupin Siddharta, The Tide, Toronto Drug Bust, Melodrom, Vlado Kreslin, Severa Gjurin in drugi.