Slo Top 30: Amy Winehouse že stoti teden na lestvici

Amy Winehouse (Foto: Flickr, Ivo Garcev).

Čeprav novosti na Slo Top 30 tem tednu ni, prodaja plošč pa kot vsako poletje stagnira, je na lestvici vseeno nekaj zanimivega dogajanja.

Plošča Amy Winehouse Back To Black je v dnevih, ko mineva leto dni od pevkine smrti, na Slo Top 30 že stoti teden.

Med povratniki pa je pravi podvig uspel Tanji Žagar, saj prejšnji teden na lestvici ni bil noben od njenih albumov, tokrat pa se je vrnila kar s tremi – na 18., 29. in 30. mesto. Znova sta z nami tudi Siddharta s ploščo VI (27. mesto) in Tony Cetinski z Best Of (1&2) na 25. mestu.

Na vrhu lestvice pa tokrat povsem zasluženo 50 pesmi iz nabora prav toliko let festivala Slovenska popevka. Zbirka se je tako s skokom iz petega na prvo mesto uvrstila najvišje do zdaj, 1. mesto pa je še toliko bolj trdno, ker gre pač za trojni album. Na drugem mestu je narodnozabavna kompilacija Pesem poletja, sledita ji Adele s ploščo 21 in Bon Jovi z Greatest Hits, prvo peterico pa zaključuje kanadski mladenič Justin Bieber z albumom Believe.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 16. do 22. julija 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-amy-winehouse-leto-po-smrti-e-stoti-ted