Osmosis odlični v Avstraliji, zmaga “čudežni” rokavici

Imagine Cup: Veliki zmagovalci so Ukrajinci

Uspešna slovenska ekipa Osmosis. Foto: Imagine cup

Uspešna slovenska ekipa Osmosis. Foto: Imagine cup

Študentska ekipa Osmosis je na finalnem izboru tekmovanja Imagine Cup med 72 ekipami zasedla odlično 7. mesto!

“Za našo inovativno platformo za ciljno dobrodelnost je kar nekaj zanimanja. Dogovarjamo se za morebitna poslovna sodelovanja, zanimanje je veliko tudi v Sloveniji,” pravi član ekipe Erol Merdanović.

Osmosis so se predstavili z inovativno platformo za ciljno dobrodelnost in s predstavitvijo dosegli odlično uvrstitev. Z njo so izenačili lanski uspeh ekipe 2nd Sight, ki se je prav tako uvrstila tik pod vrh.

Zmagovalna rešitev iz Ukrajine. Foto: Imagine cup

Ekipo Osmosis sestavljajo: Luka Vidoni z Ekonomske fakultete v Ljubljani, Juš Milčinski s Fakultete za družbene vede in Aleksander Berus ter Erol Merdanović s Fakultete za računalništvo in informatiko.

“Zadovoljni smo z doseženim. Ostali smo tik pred velikim finalom, smo pa med dvajsetimi najuspešnejšimi ekipami. Za razliko od našega projekta je veliko ekip skoncentriranih na konkretno strojno opremo, na primer Ukrajinci so predstavili futuristične rokavice za jezikovne znake.”

Zmaga v Ukrajino

V Avstraliji so razglasili tudi velike zmagovalce tekmovanja. Prek Twitterja so sporočili, da gre prva nagrada ravno v Ukrajino.

Gre za zgoraj omenjeni projekt imenovan “Enable talk”, ki s pomočjo posebne rokavice omogoča pretvorbo znakovnega jezika v govorico.