Vrnitev čelistov, Perpetuum Jazzile in Leonard Cohen

Foto: Bridget Samuels (Flickr)

Pevka Adele je ta teden s samega vrha lestvice Slo Top 30 padla na 5. mesto, po pričakovanjih pa je prvo mesto prevzela zbirka pesmi iz oddaje Na zdravje – Pesem poletja. Novosti v tem tednu na lestvici ni, veliko pa je povratnikov. Najvišje sta skočila čelista Luka Šulić & Stjepan Hauser s ploščo 2 Cellos – na sedmo mesto.


Med tistimi izvajalci, ki so se na na Slo Top 30 vrnili v tem tednu, so še Perpetuum Jazzile in njihov v Nemčiji izdani CD in DVD album Vocal Ecstasy na 9. mestu, takoj za njimi pa so Tonći Huljić & Madre Badessa Band ter glasba iz filma oziroma serije Larin izbor. Na 14. mestu je Leonard Cohen in plošča Old Ideas, na rep lestvice pa so se vrnili Siddharta, Prljavo kazalište, Janez Bitenc, Lady Gaga in Bruno Mars.

Ta teden je izšlo tudi nekaj novih albumov, ki se bodo morda v prihajajočih tednih potegovali za mesta na Slo Top 30: The Beach Boys – That’s Why God Made the Radio, The Hives – Lex Hives, Patti Smith – Banga, Neil Young / Neil Young & Crazy Horse – Americana, Paul Simon – Graceland (25th Anniversary Edition), Peter Tosh – 1978 – 1987, Joe Walsh – Analog Man, Scissor Sisters – Magic Hour, Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes – Here, Regina Spektor – What We Saw from the Cheap Seats ter Saint Etienne – Words & Music by Saint Etienne.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 28. maja do 3. junija 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-vrnili-so-se-elista-perpetuum-jazzile-i