Slo Top 30: Pred prazniki po nakupih že preverjene glasbe

V kovčkih in potovalkah, pripravljenih za minule prvomajske počitnice, so se očitno znašli že preizkušeni albumi, saj je na lestvici Slo Top 30 tokrat kar 12 povratnikov in že drugi teden nobene nove uvrstitve.

Prva štiri mesta zasedajo isti izvajalci (Adele, kompilacija Na zdravje, One Direction in David Guetta) v enakem zaporedju, na peto pa se je iz 26. mesta povzpela zasedba Il Divo. Kljub temu pa najvišji skok tedna pripada Britancem Coldplay, ki so pristali na 7. mestu, prejšnji teden pa jih na lestvici sploh ni bilo.

Mogoče še zanimivost med povratniki na Slo Top 30: Florence + The Machine so s ploščo Ceremonials v tem tednu šele drugič na lestvici (prvič 10. novembra lani), še večji razkorak ima My Love – Ultimate Essential Collection pevke Celine Dion, ki je bila nazadnje uvrščena 27. oktobra lani.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 23. do 29. aprila 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-pred-prazniki-po-nakupih-e-preverjene-g