Slo Top 30: Na lestvici razgrajajo Iron Maiden

Edina novost tega tedna je koncertni album En Vivo! s turneje The Final Frontier World Tour skupine Iron Maiden. Nesla jih je čez pet kontinentov v letalu, katerega je med drugimi pilotiral tudi pevec skupine Bruce Dickinson. CD in DVD sta bila posneta na koncertu 10. aprila lani v Santiagu v Čilu.

Najvišji skok na lestvici so naredili Il Divo z albumom Wicked Game, ki je pristal na 15. mestu. Ostali povratniki na Slo Top 30 so še: Jelena Rozga, Janez Bitenc (ki je z albumom Mavrica na lestvici preživel že 162. tednov), Tanja Žagar, Bruno Mars in Eros Ramazzotti z nabirko svojih najlepših ljubezenskih uspešnic.

Na vrhu lestvice Slo Top 30 je že sedmič zbirka posnetkov Na Zdravje!, kar je med drugim gotovo tudi posledica dejstva, da gre ploščo, katere ciljno občinstvo ni iz računalniške generacije. Adele ji je s ploščo  21 tesno za petami, na mednarodnem delu naše lestvice pa je na vrhu že celih 37. tednov.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 2. aprila do 8. aprila 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

 

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-na-lestvici-v-ivo-razgrajajo-iron-maide