''Preden se usedem na rampo, jo še vedno pobožam in se z njo pogovorim, saj sem v Planici enkrat padel in si tega ne želim več ponoviti,'' je dejal svetovni prvak v poletih v Planici Robert Kranjec, ki ste ga izglasovali za novo Ime tedna!

Kot je dejal naš najboljši skakalec, ki je svojo ''letalsko'' premoč potrdil tudi z osvojitvijo malega zlatega globusa v poletih, ima do Planice zaradi omenjenega padca, posebno spoštovanje. ''Strah me je prvega skoka, pri drugem pa se prepustim navijačem, saj je to edina priložnost, da lahko nastopim v Sloveniji.''

Poleg tega pa je skakanje pred domačim občinstvom za našega športnega asa posebna spodbuda: "Ko skočim, sem zadovoljen in dvignem roke. Navijačem hočem vrniti uslugo, ker pridejo navijat."

Kranjec dodaja, da so Slovenci posebni navijači, saj navijajo za vsakega skakalca, ki se pripravlja na polet, in ne le na domače predstavnike. ''Slovenski navijači ob gledanju skokov uživajo. Ni jim pomembno, kdo bo skočil, radi bi le gledali skoke. V Nemčiji in Avstriji je drugače.''

Letos so bile med večtisočglavo množico navijačev (v štirih dneh se jih je nabralo več kot 55.000) tudi štiri osebe, ki so Robertu še posebej pri srcu - njegovi trenerji. ''Tako sem se jim želel zahvaliti, seveda pa jih bom povabil tudi na večerjo. Oni so odgovorni za nas. Če ne bi bilo njih, tudi ne bi imeli takšnih rezultatov.''

Čeprav je za Kranjcem izredno uspešna sezona, je bil zelo vesel, da je imel ''prvič v karieri na razpolago devet kombinezonov, lani sem jih imel le pet. Avstrijci imajo recimo 30 dresov, ki jih menjajo vsako tekmo. Jaz sem jih menjal vsako tretjo, četrto tekmo.''

In ko smo ravno pri dresih? Na vprašanje voditeljice Danile Hradil Kuplen, ali pod dresom še vedno nosi ženine nogavice, je odgovoril, da nič več, saj jih je po prvi sezoni obrabil.

Ostala kandidata sta bila:
Tina Maze
, ki je ob koncu sezone poleg drugega mesta v superkombinaciji in brona v slalomskem seštevku dosegla tudi zgodovinsko uvrstitev, drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Filip Flisar, ki je z zmago v skupnem seštevku in osvojenim kristalnim globusom v smučarskem krosu, postavil slovenski mejnik v smučanju prostega sloga.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva po novem namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah.

Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Postanite del projekta Botrstvo!

Danila Hradil Kuplen