Slo Top 30: Whitney Houston znova na lestvici

Foto: qthomasbower (Flickr)

Po nedavni tragični smrti se je Whitney Houston z albumom I Look To You znova uvrstila na lestvico Slo Top 30. Prvič je bila na lestvici 3. septembra leta 2009, ko je tako kot ta teden pristala na 30. mestu, album pa se je 8. oktobra 2009 povzpel do petega mesta.

Na vrhu lestvice je prišlo do menjave: Leonard Cohen je padel na tretje mesto, na vrh pa se je spet uvrstila Adele z albumom 21. Live At The Royal Albert Hall, drugi na lestvico uvrščeni album angleške pevke, ki je pred dnevi dobila dve nagradi brit, pa je skočil z 19. na 8. mesto.

Tokrat so na lestvici štirje novi albumi: na drugem mestu je zbirka pesmi različnih izvajalcev zbranih pod skupnim imenom Na Zdravje! – Pesem zime 2011 – 2012, na četrtem mestu je album DeciBeli skupine Mi2, nova na Slo Top 30 pa sta še albuma A Different Kind Of Truth oživljene ameriške skupine Van Halen in dvojni CD s štiridesetimi digitalno prenovljenimi pesmimi Momčila Bajagića-Bajage. Na spodnji del lestvice so se ta teden vrnili albumi Dražena Zečića, Tonyja Cetinskega, zbora Perpetuum Jazzile, skupine Modrijani, Davida Guette in Tanje Žagar.

Slo Top 30 je lestvica najbolj prodajanih plošč v Sloveniji (podatki za obdobje od 13. do 19. februarja 2012). Lestvica je interaktivna: katero koli mesto lahko delite na Facebooku ali Twitterju. Gumbi so na desni.

Legenda:
PT – prejšnji teden
NM – najvišje mesto
TNL – tednov na lestvici

http://storify.com/SloTop30/slo-top-30-whitney-znova-na-lestvici