Robert Kranjec: V Planico po mali kristalni globus

Svetovni prvak Robi Kranjec po vrnitivi v Slovenijo. Foto: Bobo

“Zlata medalja mi pomeni več kot svetovni rekord, ki je minljiv,” je po vrnitvi v Slovenijo povedal svetovni prvak v poletih Robert Kranjec.

Na poletih v Planici čez tri tedne pričakuje množico navijačev in mali kristalni globus!

Robert  Kranjec je na svetovnem prvenstvu v Vikersundu poletel 244 metrov, dosegel nov slovenski rekord in osvojil naslov svetovnega prvaka v smučarskih poletih. In, logično, postal tudi Ime tedna na Valu 202. Tudi tu je zmagal z velikim naskokom. Pravzaprav skoraj plebiscitarno.

Kot je povedal Kranjec v pogovoru z Urošem Voukom, nekaj minut po vrnitvi na Brnik, “bo v Planici bo težko popraviti državni rekord, poleg tega žirija niti ne dovoli, da bi leteli predaleč. Že v Vikersundu sem se moral pognati z nizkega naleta, letel sem zelo nizko nad tlemi. Če bi bil kakšen meter višji bi letel še dlje!”

Vse poti vodijo v Planico

V nadaljevanju Skandinavske turneje, kamor se naši skakalci kmalu vračajo, Kranjec pričakuje, da bo ohranil mesto med desetimi najboljšimi skakalci v skupnem seštevku svetovnega pokala.  “Na zaključku v Planici računam na osvojitev malega kristalnega globusa v poletih. Pod Poncami pričakujem veliko število navijačev!”

Svetovni prvak Robi Kranjec po vrnitivi v Slovenijo. Foto: Bobo

Kandidata za Ime tedna sta bila še:

Damjan Kozole, režiser celovečernega dokumentarnega filma Dolge počitnice, prikazanega ob 20. obletnici izbrisanih. V filmu ne išče krivcev, ampak prikazuje zgodbe treh mladih, zaznamovanih s to politično odločitvijo. (SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Jani Melik, na čigar pobudo je pred desetimi leti zrasla slovenska Wikipedija, in ki skupaj s soustvarjalci spletne enciklopedije, z več kot 130 tisoč članki, neprofitno ureja ta obsežni projekt. (SMS s ključno besedo VAL2  na 1919)