Tvit na i: Vojna in #Erjavec

Karl Erjavec in Gregor Virant (foto: Bobo).

Kdo sta Gregor Virant in Karl Erjavec? Zagotovo politika, ki sta na Twitterju “žrtvi” šaljivcev. Najprej je “polno skledo smeha” z asociacijami na filmske naslove prejel @gregor_virant , zdaj pa je tarča hudomušnežev v 140 znakih Karl Erjavec.

Miha Rejc iz ekipe Sitweet.com ugotavlja, da so politiki v tujini že bili tarča šaljivcev v 140 znakih. Lahko bi rekli, da gre za novo obliko politične satire.

Nekaj udarnih, pa tudi satiričnih zapisov smo izbrali tudi v aktualnem tvitoberu. Slovenski Tvitmiks:

V letu 2011 je bilo v Sloveniji sicer zapisanih več kot 3 milijone tvitov, kar je enkrat več kot leto poprej … Letos se zagotovo obetajo še boljši rezultati, število slovenskih uporabnikov Twitterja je trenutno že preseglo številko 15 tisoč.

Pa vendarle smo Slovenci na področju uporabe sodobnih tehnologij in aplikacij vsaj nekoliko posebni. V veliko državah po svetu so ob novoletnih praznikih zaznali upad SMS čestitk in porast sporočil prek družbenih omrežij.

Morda bo drugače že konec leta 2012, saj naj bi se število uporabnikov Twitterja v Sloveniji v naslednjih mesecih podvojilo. Miha Rejc:

Slišali ste Miho Rejca iz ekipe Sitweet.com. Opravičujemo se za nekoliko slabši zvok, saj je Miha odgovore na naša vprašanja posnel kar v savni in nam jih prav od tam poslal prek telefona … Nenavadno? Tvit na i je vendarle tudi eksperimentalna oddaja!

Val 202 na Spletnih uricah

Pa še povabilo na Spletne urice, to sredo ob 19. uri  v Kiberbipo na Kersnikovi v Ljubljani. Redni tedenski dogodek  za vse navdušence nad fenomeni interneta bo tokrat v znamenju Vala 202 in Twitterja. Z našo tviteraško zasedbo boste lahko diskutirali o prepletu Twitterja in radia, s seboj pa bomo imeli tudi mikrofone in v praksi preverjali, kako lahko zvenijo tviti …

To sredo ob 19. uri v Kiber pipi torej o Twitterju na radiu in o radiu na Twitterju …  Oboje pa seveda lahko kjerkoli in kadarkoli, tudi v savni na primer, poiščete na spletni strani Vala 202.