V drugi januarski  oddaji Na piedestal smo gostili mariborsko skupino Trash Candy.

Njeni člani so: Tine Matjašič (bas),  Jernej Metež (kitara), Martin Potočnik (kitara), Niko Rakušček (bobni) in Pija Tušek (vokal).

Ustvarjajo avtorsko glasbo. ”V glasbi smo takšni, kot smo v zasebnem življenju. Neposredni, zabavni, optimistični … lahko pa tudi precej kritični in neposredni,” pravi zasedba o sebi in svoji glasbi. Skupina Trash Candy  deluje od leta 2009. V tem obdobju je posnela prve demo posnetke in sodelovala v projektu ”Rokerji pojejo pesnike” (uglasbili so pesem Iva Stropnika ”Kamna”).

Prvo ploščo ”What’s your story?” so posneli in izdali v samozaložbi. Trash Candy   prvenec namenja tudi prostemu prenosu s svoje internetne strani.

Videospot singla ”Dance” si je na Youtubu v sedmih mesecih ogledalo več kot 15 tisoč ljudi.

Dance se je povzpel tako na lestvico Domačica na slovenskem MTV-ju in na lestvico VideoZida RTV Slovenija. Na tej je na lestvici »Najboljši na Videozidu« osvojil 13-o mesto.

Video za drugi single »Once again« nastaja, prav tako pa tudi nove skladbe.  Tudi o tem v pogovoru s članoma skupine Trash Candy v oddaji Na piedestal – in to  v sredo, 11. januarja, ob 22.30 na Valu 202.

Jolanda Fele