Odbita do bita

Žiga Ham o tem, kako je delati pri Googlu

The Google HQ
Check Out this Workshop near LA For you are in the LA Area (or willing to travel for an interesting workshop), join my friends Frederick […]

Žiga Ham je od nekdaj vedel, da želi delati na Googlu.

Žiga Ham je 20-letni študent Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Že po prvem letniku študija je dobil zavidljivo ponudbo za opravljanje študentske prakse v Ameriki.

Zavrnil je Facebook in sprejel ponudbo v podjetju Google.

Google ima večji kampus, mi je bolj zanimiv, čeprav so bile ponudbe Googla in Facebooka zelo podobne. Ampak sem že od malega pristaš Googla.”

Programiral je že v osnovni šoli, bil uspešen na tekmovanjih, končal Vegovo gimnazijo v Ljubljani in se pričakovano vpisal na Fakulteto za računalništvo in informatijo v Ljubljani. Med poletnimi počitnicami je dobil izjemno priložnost in postati del Googlove ekipe.

Mountain View v Kaliforniji je postal Žigov drugi dom. Všeč mu je bilo mišljenje zaposlenih, odprtost sodelavcev in prostovoljno druženje v službi vse do večera:

Zjutraj sem šel tja in ostal do večera. To sicer ne bi bilo nujno, ampak je delo zanimivo in te potegne.”

S svojo ekipo je nadgrajeval storitev Google Music, ki je trenutno dostopna le v Ameriki. Ravno danes so na Googlu predstavili nov update storitve.

Sloveniji dostopen pa je Google +. Zdi se, da je številka novih uporabnikov na začetku naraščala, potem je zanimanje začelo upadati. Žiga Ham pravi, da temu ni tako, številka konstantno raste. “Google + ima malo drugačne načrte kot Facebook. Namen Google + je povezati vse Googlove produkte, ki jih bomo tako lažje uporabljali.”