Glasbeno potovanje skupine Siddharta se po ”Sagi” nadaljuje s ploščo ”VI”, ki je bila v celoti posneta na njihovem nedavnem koncertu v Stožicah. Primož in Tomi sta Jerneju Venetu zaupala, kako je nastal novi material, kako je potekalo snemanje plošče in nenazadnje, kakšno presenečenje so pripravili z novo ploščo, ki je izšla 23. novembra.

Naslov plošče ”VI” je dvopomenski, je v oddaji Na sceni pojasnil Tomi. ”Pomeni rimsko številko šest. VI pa so ti ljudje, ki so bili takrat kot šesti član oziroma sedmi član, če štejemo še producenta, na snemanju. Snemano je bilo vse pred publiko, javno, brez naknadnega popravljanja. Dvoumni naslov za to ploščo se nam je zdel zelo primeren.”

Čeprav so bile nekateri nove skladbe poslušalcem na voljo že spomladi, so svojo končno podobo dočakale ravno na junijskem koncertu. ”Stadion je dobil smisel, ko smo se spomnili, da bi tam lahko posneli ploščo. Obljuba je bila stara osem let, še iz časa koncerta na Bežigrajskem stadionu. Da ne bi ponavljali stadionske zgodbe, smo tudi sami sebi dali izziv, da tam posnamemo ploščo,” se spominja Primož.

Siddharta nikoli ne izda samo zgoščenke, ta je imela v preteklosti vedno neko dodano vrednost (spomnimo se na poseben ovitek za album ”Rh- Bloodbag Limited Edition”, ki je bil v obliki transfuzijske vrečke). Skupina je tudi tokrat iskala možnosti, kako bi ”dodatku dodali dodatek‘. Tako bosta na policah trgovin na voljo pravzaprav dva izdelka. Plošča z novimi skladbami ter koncertni DVD.

Bonus izdelka,” je dejal Primož, ”pa je dokumentarni film in priložene 3D fotografije. Ovitek cedeja je sestavljen iz koncertnih fotografij, DVD pa ima na naslovnici 3D fotografije. Tudi priložena knjigica je v 3D, zraven pa so 3D očala, tako da lahko uživaš, kot da si bil tisti trenutek na odru.”

Siddharta je pri ustvarjanju novega izdelka znova sodelovala z ameriškim producentom Rossom Robinsonom, kljub temu, pa je njihovo delo tokrat potekalo malo drugače. Kako? Vabljeni k poslušanju posnetka oddaje Na sceni!

 

Siddharta – Postavi se na mojo stran

Katja Štok