Prigode

Ko vic postane resničnost

So trenutki, za katere lahko rečemo, da nekoliko opolzka šala pravzaprav postane resničnost. Zgodilo se je Urški. Znanje slovenščine je predajala skupini tujcev, živečih pri nas. Učne ure so večinoma minevale brez posebnosti.

Prigode

Izgubljeno in najdeno v New Yorku

Poletje, leto 1998, New York. Rudi je bil na službenem potovanju, ko so se z letališča odpeljali do hotela. A pred vhodom je sledilo neprijetno presenečenje. Ob odpiranju prtljažnika avtomobila je namreč ugotovil, da je ostal brez pomembnega dela prtljage.

Prigode

Povsod so ga razumeli

Prestopanje madžarske meje takrat ni bilo tako samoumevno, tudi turistična potovanja ne zelo razširjena, zato sta z bratom s toliko večjim zanimanjem krenila proti Jadranski obali. Še ta poudarek: takrat ni slovensko razumel niti besede.

Prigode

Sreča v nesreči

Pred kratkim smo se peljali na službeno snemanje. Z Aljažem sva bila v dilemi – se najinega sopotnika Rožleta drži sreča ali smola. In ali sva zaradi njegovih bližnjih srečanj s koncem v nevarnosti ali pa je sopotnik poroštvo, da se bo vse srečno končalo, torej tudi naša vožnja? Rožle je namreč star 27 let. Kot sem […]

Prigode

V avto prisedel neznanec

Uroš je pred semaforjem čakal na zeleno luč. Do takrat miren dan je zmotilo nepričakovano odpiranje sprednjih vrat na sovoznikovi strani. Prisede popoln neznanec. Človek, ki ga je prvič videl, prosi za prevoz. No, “prosi” je v tem primeru pretirana beseda.

Prigode

Risanje Rolling Stonesov

Rada posluša glasbo, je velika ljubiteljica Rolling Stonesov in uživa v ustvarjanju. Tina je tako naletela na dobro poznano težavo – iskanje primernega darila.

Prigode

Tihi junak, ki mu niso verjeli

80-letni Vinko se je obrnil na Dolenjski list in prosil za pomoč pri iskanju drugega akterja zgodbe. Prvič in edinkrat ga je, zgolj za nekaj minut, srečal davnega leta 1959. Pri iskanju mu je pomagal novinar Igor Vidmar.

Prigode

Nevsakdanji koncert v Moskvi

Med elektronsko pošto, ki jo prejmemo, je tudi precej smetja. Najprej slišimo zvočni signal, v pričakovajnu preverimo, nakar razočarano ugotovimo, da gre za spam. Podobno izkušnjo ima Gašper, bobnar pri slovensko-ameriškem tribute bandu, ki preigrava Beatle.

Prigode

Izguba potnega lista pred silvestrovanjem

Kolega je poznal kolega, ta prijateljico, ki je imela sestrično, ki je študirala … in tako naprej, da so na koncu našli prijazno gostiteljico, kjer so spali. Za ostale podvige pa so pripravili okviren načrt.

Prigode

Pulover spominov

Uroš in Kristjan sta v srednji šoli odkrila skupino Flogging Molly. Nad glasbo sta bila tako navdušena, da sta se odločila za nakup puloverjev z njihovim logotipom. Kar pa ni bilo tako enostavno kot danes.

Stran 1 od 3123