202

Dan D: Tiho, koncert v Novem mestu

Leto 2012 je na slovenski glasbeni sceni zagotovo zaznamovala tudi skupina Dan D. Novomeščani so izdali novo “kaseto”, ki so jo pospremili s posebno koncertno turnejo Tiho. Val 202 je posnel koncert Dan D v njihovem rodnem Novem mestu, priporočamo glasno poslušanje nastopa iz kluba LokalPatriot.

202

XL obletnica Vala 202 v vitki državi

40,  zapisano z rimskima številkama XL, je pravzaprav svojevrstna metafora za Val 202, ki je v preteklih letih iz zgolj tridnevnega radijskega eksperimenta zrastel v zaupanja  vreden in vpliven medij, ki ga poslušalci ves čas uvrščajo na vrh lestvic priljubljenosti in poslušanosti.

202

Mirko Štular: Val 202 gleda v prihodnost!

Radijski medij je moral vse od svojih začetkov delati korake proti bodočim poslušalcem. Danes so ti koraki skoki, predvsem pa jih mora biti več in v vse mogoče smeri, če želi radio zadržati svojo težo in pomen. Z Valom 202 zadnjih 40 let ni bilo nič drugače. Vsak izmed urednikov je iskal nove odgovore na […]

202

Pretočite si odmerek radia! Lažje in hitreje.

Multimedijski center RTV Slovenija je uredil mp3 pretok za vseh 8 radijskih programov, ki nastajo v okviru Radia Slovenija. Ker je mp3 pretok (mp3 streaming) uveljavljen format digitalnega prenosa zvoka in ga podpira večina predvajalnikov, bo poslušanje naših radijskih programov odslej še nekoliko enostavnejše.