Nemško zasedbo Milky Chance v ZDA uvrščajo v kategorijo alternativnega rocka, v Evropi smo jim prilepili oznako elektro pop, wikipedija pa pravi, da so v resnici folk bend.

Clemens Rehbein v resnici piše folk songe, ob kitari in z mislimi pri angleško govorečih kantavtorjih, ki jih je poslušal, ko je bil še mlajši. Ko piše razmišlja v angleščini, ko razmišlja o stvareh o katerih bo pisal, si pomaga z maternim, nemškim jezikom. Sproščenost in ležernost pred vstopom v studio, ko je bilo skoraj nujno ponoviti uspeh debitantskega albuma, so dopolnjevali zahteve, pričakovanja in strahovi. Ker drugi album pomeni, da se moraš prvič spopasti s kupom neznank. Uro in pol dolg koncert v Ljubljani je občinstvo zapuščalo nasmejano, tudi dežurnih očitkov o plastiki ni manjkalo, a Milky Chance je bend, ki želi predvsem, a ne samo zabavati. Si je treba vzeti čas in res prisluhniti songom.

Nemško zasedbo Milky Chance v ZDA uvrščajo v kategorijo alternativnega rocka, v Evropi smo jim prilepili oznako elektro pop, Wikipedia pa pravi, da so v resnici folk bend.

Clemens Rehbein v resnici piše folk songe, ob kitari in z mislimi pri angleško govorečih kantavtorjih, ki jih je poslušal, ko je bil še mlajši. Ko piše razmišlja v angleščini, ko razmišlja o stvareh o katerih bo pisal, si pomaga z maternim, nemškim jezikom. Sproščenost in ležernost pred vstopom v studio, ko je bilo skoraj nujno ponoviti uspeh debitantskega albuma, so dopolnjevali zahteve, pričakovanja in strahovi. Ker drugi album pomeni, da se moraš prvič spopasti s kupom neznank.

Uro in pol dolg koncert v Ljubljani je občinstvo zapuščalo nasmejano, tudi dežurnih očitkov o plastiki ni manjkalo, a Milky Chance je bend, ki želi predvsem, a ne samo zabavati. Si je treba vzeti čas in res prisluhniti songom.

Andrej Karoli