Za ime tedna ste izbrali Mojco Dolinar, vodjo sektorja za analize podnebja in vodnega kroga pri Agenciji RS za okolje ter nosilko projekta Podnebna spremenljivost Slovenije. Z izsledki študije, ki je nastajala 5 let, so nas klimatologi opozorili na vse pogostejše ekstremne vremenske pojave v zadnjih 50 letih.

Ime tedna je Mojca Dolinar, vodja sektorja za analize podnebja in vodnega kroga pri Agenciji RS za okolje

Za ime tedna ste izbrali Mojco Dolinarvodjo sektorja za analize podnebja in vodnega kroga pri Agenciji RS za okolje ter nosilko projekta Podnebna spremenljivost Slovenije. Z izsledki študije, ki je nastajala 5 let, so nas klimatologi opozorili na vse pogostejše ekstremne vremenske pojave v zadnjih 50 letih.

"Ekstremni dogodki se gostijo, imamo več suš in več poplav kot nekoč. Bistveni razlog za to je, da se podnebje ogreva."

Glasujte za ime tedna

Rezultati

KANDIDATA STA ŠE BILA:

Jernej Mlekuž, znanstveni sodelavec ZRC SAZU in avtor knjige Kranjsko klobasanje. Z analizo naroda skozi duh nacionalne jedi, je na natečaju Gourmand World Cookbook Awards prejel nagrado za najboljšo knjigo v kategoriji zgodovinske kulinarične knjige.

Nika Kovač, vodja slovenske kampanje #jaztudi, s katero pozivajo vse ženske, žrtve spolnega nasilja, poniževanja in zastraševanja, da spregovorijo. Na #jaztudi so objavili že prva anonimna pričevanja in hkrati opozorili tudi na strukturna mesta, kjer se tovrstno nasilje pojavlja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202